GADC Mbështet Protestën e Punëtoreve të Fasonerisë në Fier

7.10.2023

GADC po mbeshtet protesten e grave dhe vajzave punëtore të Fabrikës “Ozgun Kan Albania”, te cilat i kërkojne Prokurorisë Fier t’i jap fund menjëherë zvarritjes së shqyrtimit të kallëzimit penal ndaj kompanisë “Ozgur Kan Albania”, e cila në mënyrë abuzive nuk ka paguar pagat e tyre për një periudhë prej dy muaj e dhjetë ditë.

"Kallëzimi jonë ka më shumë se dy muaj që ‘fle’ në zyrat e prokurorisë dhe asgjë nuk është bërë për t’i dhëne fund hetimit gjyqesor dhe ta dergoje ceshtjen per gjykim në mënyrë që kompania ti jap fund abuzimit duke na paguar pagat e papaguara. Ne jemi 70 gra e vajza, që punuam pa nënshkruar kurrë një kontratë me kompaninë (sepse kështu ndodh në Shqipëri, sidomos në fasoneri). Ne zbatuam çdo kërkesë që merrnim nga menaxherët e fabrikës, përfshirë normat e larta dhe shpesh të papërballueshme. Në fund mundi ynë dy mujor nuk u shpërblye."

Për këtë grate dhe vajzat kërkojnë drejtësi!

GADC
Research and Papers

Follow the link to read research and paper publications through the years.

GADC
Reports and Articles

Follow the link to read reports and articles through the years.

Donors

Full list