Kontrata Sociale 2023: Fokus grup me qytetaret Nj.A. Farke, Tirane

7.3.2023: Vijojme takimet me banoret e Tiranes ne kuader POP - Perballja e Ofertave Politike dhe hartimit te Kontrates Sociale 2023 per zgjedhjet vendore te 14 majit 2023.

Diskutuam se bashku me banoret e Njesise Administrative Farke prioritetet dhe nevojat e komunitetit ne zonat ku banojne, prioritete keto qe do ti prezantohen kandidateve per kryetare bashkie gjate muajit Prill 2023 ne Forumin Publik te Tiranes.


  • Por, cfare thone qytetaret dhe cilat jane disa prej shqetesimeve te tyre:
    Duhet rikthyer vemendja tek rruget e brendshme sidomos ne rruget qe lidhin Farken e Vogel me Saukun.
  • Vijon uji me orar dhe ne pjesen me te madhe te njesise nuk eshte i pijshem.
  • Transporti publik vijon te mbetet nje pengese per banoret e kesaj njesie .
  • Nevoje per ngritjen e nje qendre komunitare.
  • Kopeshti i femijeve, nje pengese e madhe per fuqizimin ekonomik te grave te cilat qendrojne ne shtepi per te mbajtur femijet, duke qene se kopeshti eshte deri ne oren 12:00
  • Shkolla e mesme e bashkuar kerkohet nga banoret te ndahet dhe femijet e arsimit 9 vjecar te studiojne te ndare nga nxenesit e gjimnazit.
  • Keto jane disa prej shqetesimeve/prioriteteve te ngritura nga banoret e ketyre njesive. Na ndiqni!

GADC
Research and Papers

Follow the link to read research and paper publications through the years.

GADC
Reports and Articles

Follow the link to read reports and articles through the years.

Donors

Full list