Forumi Freja 11-13 nentor 2022

11 - 13 Nentor 2022

Eshte mbajtur ne Beograd ne format hibrid, Forumi i 16-te FREJA. Pergjate tre diteve te forumit, pjesemarres nga Ballkani Perendimor, Turqia dhe Suedia ne seminare dhe workshope diskutuan mbi Demokracine, Mundesite e Barabarta dhe Qendrueshmerine. 

Kete here FREJA FORUM 2022 u fokusua në situatën komplekse në Evropë dhe në botë. Të gjithë ne po përballemi me shumë pyetje të vështira në lidhje me të ardhmen, të cilat në një mënyrë apo në një tjetër kanë të bëjnë me të gjithë botën. Ka kriza të llojeve të ndryshme në të njëjtën kohë. Pandemia, lufta, inflacioni, krizat energjetike, rënia ekonomike, kushtet ekstreme të motit, kërcënimet ndaj demokracisë dhe të drejtave të grave dhe shumë të tjera si në Evropë ashtu edhe në pjesën tjetër të botës.

E ardhmja duhet të ndërtohet mbi synimet e zhvillimit të qëndrueshëm dhe bazën e fortë të demokracisë dhe mundësive të barabarta. Seminaret, panelet dhe workshopet e Freja Forum 2022 theksuan rëndësinë e demokracisë, mundësive të barabarta dhe qëndrueshmërinë në lidhje me sfidat aktuale dhe krizat botërore. 

Per te 16-tin vit, Qendra Aleanca Gjinore per Zhvillim partnere e FREJA, kontrobuoi ne organizimin dhe pjesemarrjen aktive pergjate tre diteve te forumit, duke sjelle me nga afer situaten ne Shqiperi krahasuar me vendet e tjera te Ballkanit Perendimor.

Duke klikuar ketu mund te lexoni axhenden e plote te Forumit Freja 

 

GADC
Research and Papers

Follow the link to read research and paper publications through the years.

GADC
Reports and Articles

Follow the link to read reports and articles through the years.

Donors

Full list