Dita ndërkombëtare e Diskriminimit ZERO

Nderkohe qe sot kujtojme diten e Diskriminimit Zero, ne date 23 shkurt kishim kenaqesine qe se bashku me Bashkia Tiranë te organizonim nje takim informues me gra dhe vajza te komunitetit Rom, te punesuara dhe diskutuam ne lidhje me Diskriminimin gjinor ne vendin e punes.

Gjate ketij takimi ndame me pjesemarreset informacione rreth kornizës ligjore mbi diskriminimin me baza gjinore në tregun e punës si dhe trajtimin e diskriminimit në Shqiperi.

Përveç mundësive të raportimit të këtyre rasteve ne numrin jeshil 080018 18, pjesëmarrëset u njohen edhe me punën e GADC lidhur me avancimet per luften kunder diskriminimit.

Keto aktivitete u mbeshten nga BE dhe u bashkëfinancua nga Agjencia Suedeze për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar.

Ju ftojme te ndiqni linkun https://fb.me/e/1mzibJs77 ku do te gjeni eventin lancues mbi Raportin e dyte te Diskriminimit me Baze Gjinore dhe Puna ne Shqiperi, qe do te publikohet ne date 15 mars 2022.

GADC
Research and Papers

Follow the link to read research and paper publications through the years.

GADC
Reports and Articles

Follow the link to read reports and articles through the years.

Donors

Full list