Tiranë – Forum Publik mes qytetarëve dhe kandidatëve për deputetë – Zgjedhjet Parlamentare 2021

17.4.2021 Fokus: Pakti Social 2017 dhe Kontrata Sociale 2019 – Prioritetet e parealizuara te qytetareve te Qarkut Tirane si pjese e programeve politike te kandidateve.

Aleanca Gjinore per Zhvillim organizoi forumin publik me kandidatët për deputetë të subjekteve politike ne gare per zgjedhjet parlamentare te 25 prillit.

Ftesa per te marre pjese ne kete forum u pranua nga Znj. Romina Kuko nga Partia Socialiste e Shqipërisë, Znj. Orjola Pampuri nga Partia Demokratike e Shqipërisë, Z. Edmond Haxhinasto nga Lëvizja Socialiste për Integrim, Znj. Borana Tartari nga Nisma #Thurje dhe nga Z. Fabian Topollaj nga Bindja Demokratike

Në forum u diskutua mbi platformat elektorale të secilit kandidat si edhe te orientuara drejt pikave të Paktit Social te vitit 2017 dhe Kontrates Sociale te vitit 2019, si prioritete qëndrore dhe lokale. Diskutimi u fokusua sipas prioriteteve te qytetareve te Tiranës: Paga e Denje; Buxhetimi per Arsimin, Referendumet dhe mungesa e nje ligji te mirefillte, Kosultimi Publik dhe Transparenca; Shendetesia, Infrastruktura.

Per shkak te masave anti-Covid, takimi i sotem u organizua ne format hibrid me pjesemarrje te qytetareve ne platformat ZOOM dhe transmetim direkt ne Facbook, ku edhe paten mundesine qe te dergonin pyetjet e tyre per kandidatet ne salle.

Linku ku mund te ndiqni takimin e plote: https://www.facebook.com/GADCAlbania/videos/364202598259032 

POP – Platforma ne Sherbim te Qytetareve! #RrjetiPOP#KontrataSociale#ZgjedhjetParlamentare2021

GADC
Research and Papers

Follow the link to read research and paper publications through the years.

GADC
Reports and Articles

Follow the link to read reports and articles through the years.

Donors

Full list