Fokus Grup me banoret e Njesise Administrative nr. 1 Tirane_Kontrata Sociale

16.9.2022 Gender Alliance for Development Center (GADC) ka filluar sot serine e takimeve me komunitetit ne kuader te perpilimit te Raportit te trete monitorues te Kontrates Sociale POP per bashkine Tirane.

Sot ishim me disa nga banoret e Njesise Numer 1, Tirane me te cilet u takuam prane Qendra Komunitare Shkoze dhe diskutuam se bashku sherbimet qe target grupeve te ndryshme marrin nga kjo qender, por mbi te gjitha prioritetet e Kontrates Sociale. Banoret edhe kete vit e vleresojne nevojen e shtimit te nje kopeshti femijesh dhe çerdhe ne kete njesi duke patur nje numer te shtuar femijesh.

Nga Bashkia Tirane kerkojne nderhyrjen per me shume mundesi per punesim, duke qene familje me probleme sociale dhe qe momentalisht mbeshteten me ndihme ekonomike apo pune me orare te pjesshme.

Te gjitha gjetjet nga keto takime do te pasqyrohen ne raportin e trete monitorues se bashku dhe analizuar punen e bashkise Tirane per permbushjen e Kontrates Sociale.

Falenderojme per mbeshtetjen Olof Palme International Center; Embassy of Sweden in Tirana National Endowment for Democracy
#RRjetiPOP #KontrataSociale

GADC
Research and Papers

Follow the link to read research and paper publications through the years.

GADC
Reports and Articles

Follow the link to read reports and articles through the years.

Donors

Full list